Malzemeler,
10 adet milföy hamuru
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
100 gram tereyağı
Şerbeti için,
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı,
Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
Şerbeti bir taşım kaynatıp ocaktan indirin ve limon suyunu ekleyin.
Beş adet milföy hamurunu üst üste koyup merdaneyle orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Tepsiye, açtığınız milföy hamurunu yerleştirip üzerine Antep fıstığı serpiştirin.
Kalan beş adet milföy hamurunu aynı şekilde açıp tepsiye, fıstıkların üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.
Tereyağını kısık ateşte eritip, milföy hamurunun üzerine dökün.
Baklavayı buzdolabında 30 dakika dinlendirip çıkarın.
Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder