31.07.2013

Kazandibi nasıl yapılır?

Malzemeler

2 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı pirinç unu, 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 litre süt, 1 tutam tuz

Tarifi

Unu, nişastayı ve pirinç ununu derin bir kaseye dökerek karıştırın. İçerisine bir su bardağı sütü ekleyin ve topaklanmaması için iyice karıştırın. Tencereye kalan sütü dökün. Üzerine toz şekeri ve tuzu atıp karıştırın. Orta derece ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Süt kaynadığında bi kepçe alarak nişastalı karışımınızın içine ekleyin. Karıştırdıktan sonra hepsini kaynayan sütün içine boşaltın. İyice karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.

Orta derinlikte ki bir tepsinin tabanına pudra şekeri serpin. Üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Tepsiyi ocağın üzerine alın ve her iki tarafını pişirin. Şeker eriyerek muhallebinin pişen tarafı karamelleşecek. Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın ve üç saat bekletin.
elmaelma.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder