26.07.2013

Her derdin devası ramazan şerbeti tarifi

Her derdin devası ramazan şerbeti tarifi ramazan şerbeti nasıl yapılır işte tarifi
Malzemeler
• 2 yemek kaşığı (30 gr) Hibiskus
 1 yemek kaşığı (15 gr) Kuşburnu
• 5-6 adet Karanfil
• 1 orta boy (200 gr) elma
 1 adet çubuk tarçın
• 1 tutam (5 gr) kök zencefil
• 2 yemek kaşığı (30 gr) demir hindi
• 5 lt su• 500 gr toz şeker 
Yapılışı
Şeker hariç bütün malzeme bir tülbent veya bez torbaya konur. 5 litre su ile birlikte yaklaşık 1 saat kaynatılır. Şekeri ekledikten sonra 20 dakika daha kaynatın, kapağı kapalı halde yarım saat demlenmeye bırakın, süzüldükten sonra soğuk olarak içiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder