3.07.2013

Düğün çorbası nasıl yapılır tarifi

Malzemeler 750 gr. kuzu gerdanı, 12 su bardağı su, 2 kaşık margarin, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber.

Terbiye için: 4 kaşık un, 4 kaşık süzme yoğurt, 1 adet yumurta, Yarım limonun suyu.


Tarif
Eti ve 10 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Suyun üstünde oluşan köpükleri bir kepçe veya kaşıkla alın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edin. İyice pişince, tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta saklayın. Etleri soğutup kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin veya bıçakla ince ince doğrayın.

Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın. Borcam kapta un, suyu ve kaymağı alınmış yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpın. 2 su bardağı suyu azar azar içine katın ve pütürsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna bu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Bu karışımı tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın. Böylece oluşabilecek hamur topaklarını ayırmış olursunuz. Sonra, etleri çorbaya ekleyip karıştırın ve tencereyi ateşe koyun. Kaynayınca ateşten alın. Bir tavada erittiğiniz margarin ve toz kırmızıbiberi katın ve çorbanın üstünde gezdirip, sofraya getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder