20.06.2013

Van'ın acem köftesi tarifi


1 kg yağsız kıyma 
10 adet  yumurta 
1 su bardağı nohut 
½  çay bardağı pirinç
½  çay  bardağı kırmızı mercimek
½ çay bardağı ince bulgur 
5 adet yeşil biber 
3  adet domates 
2 adet soğan 
2 yemek kaşığı reyhan 
2 yemek kaşığı zeytirun 
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı karabiber 

Yapılışı: 

adet yumurta haşlanır. Yarım   çay bardağı pirinç ve kırmızı mercimek birleştirilip yıkanır ve süzülür.  Süzülen malzemeler yoğurma kabına alınır ve yarım çay bardağı ince bulgur  eklenir. 2 yemek kaşığı reyhan, 2yemek kaşığı zeytirun, 1'ertatlı kaşığı karabiber, pulbiber serpilip 1 kilo yağsız kkıyma ve küçük küçük doğranmış 1  adet soğan ilave edilip tümmalzemeler birbiriyle özleşene kadar köfte iyice  yoğrulur. Haşlanan yumurtalar soyulur veköfte harcıyla kaplanır. Kalan köfte  harcından da misket büyüklüğünde toplar yapılır. Köftelerin pişeceği tencerede 1  adet yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Diriliğini kaybeden  soğanlara halka halka kesilen yeşil biberler eklenir. 1 yemek kaşığı salça ve  küp küp doğranan domatesler ilave edilip diriliğini kaybedene kadar sotelenir.  Su dökülüp kaynatılır ve köfteler tek tek atılır. Köftelerin ardından akşamdan ıslatılmış nohut ilave edilip pişirilir. Acem Köftesi servise  hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder