Van'ın acem köftesi tarifi
1 kg yağsız kıyma 10 adet yumurta 1 su bardağı nohut ½ çay bardağı pirinç½ çay bardağı kırmızı mercimek½ çay bardağı ince bulgur 5 adet yeşil biber 3 adet domates 2 adet soğan 2 yemek kaşığı reyhan 2 yemek kaşığı zeytirun 1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı: 1 adet yumurta haşlanır. Yarım çay bardağı pirinç ve kırmızı mercimek birleştirilip yıkanır ve süzülür. Süzülen malzemeler yoğurma kabına alınır ve yarım çay bardağı ince bulgur eklenir. 2 yemek kaşığı reyhan, 2yemek kaşığı zeytirun, 1'ertatlı kaşığı karabiber, pulbiber serpilip 1 kilo yağsız kkıyma ve küçük küçük doğranmış 1 adet soğan ilave edilip tümmalzemeler birbiriyle özleşene kadar köfte iyice yoğrulur. Haşlanan yumurtalar soyulur veköfte harcıyla kaplanır. Kalan köfte harcından da misket büyüklüğünde toplar yapılır. Köftelerin pişeceği tencerede 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Diriliğini kaybeden soğanlara halka halka kesilen yeşil biberler eklenir. 1 yemek kaşığı salça ve küp küp doğranan domatesler ilave edilip diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Su dökülüp kaynatılır ve köfteler tek tek atılır. Köftelerin ardından akşamdan ıslatılmış nohut ilave edilip pişirilir. Acem Köftesi servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder