18.06.2013

Rulo tatlı nasıl yapılır tarifi

Malzemeler
200 gr margarin , 7 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 kg süt ve 1 paket vanilya, Arasına sürmek için; 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Tarif
• Orta boy çelik bir tencerede önce margarin eritelim.
• Sonra unu ilave edip, pembeleşinceye kadar 2-3 dakika kavuralım.
• Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edelim. Vanilya ve şekeri de ekleyerek sürekli karıştırarak pişirelim.
• Kaynamaya ve koyulaşmaya başladıktan 5-6 dakika sonra, muhallebiyi ocaktan alalım.
• Sonra soğumaya bırakalım ve muhallebi biraz ılıklaşınca mikserle iyice 4-5 dakika kadar çırpalım.
• Öte yandan içi suyla hafifçe ıslatılmış kare veya dikdörtgen bir tepsiye bu muhallebiyi döküp yayalım.
• Sonra da buzdolabına koyup, 2-3 saat kadar bekletelim.
• Buzdolabından çıkarıp, bir ucundan spatula ile donmuş katı muhallebiyi kaldırıp, arasına dövülmüş cevizi yayalım ve rulo yapalım.
• Üzerine de Hindistan cevizi ile Şam fıstığını (Antep Fıstığı) serpiştirip servise sunalım.
• Tıpkı rulo pasta gibi dilimleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder