Tatvan'ın yöresel tatlarından Peynir Helvası tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 kilo tuzsuz peynir
3 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 kase şeker
2 kase su
Üzeri için:1 kase ceviz
Yapılışı:Bir kilo tuzsuz peynir incecik kıyılır ve sıcak suda eritilir. İki kase şeker sıcak suda eritilir. Tavada 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Aldığı kadar un, eritilen tereyağında karıştırılarak kavurulur. Kavrulan una şekerli su dökülür. Şerbetlenen un karıştırılarak kavrulmaya devam edilirken sıcak suda eritilen tuzsuz peynir süzülür. Bir kaseye alınan şerbetli un eritilen peynirle buluşturulup, karıştırılır. Helva iyice karıştırılarak peynirler gözükmeyecek hale getirilir.Peynirle özleşen helva sunum tabağına iyice bastırılarak yerleştirilir ve üzerine çekilmiş ceviz serpilir.
3 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 kase şeker
2 kase su
Üzeri için:1 kase ceviz
Yapılışı:Bir kilo tuzsuz peynir incecik kıyılır ve sıcak suda eritilir. İki kase şeker sıcak suda eritilir. Tavada 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Aldığı kadar un, eritilen tereyağında karıştırılarak kavurulur. Kavrulan una şekerli su dökülür. Şerbetlenen un karıştırılarak kavrulmaya devam edilirken sıcak suda eritilen tuzsuz peynir süzülür. Bir kaseye alınan şerbetli un eritilen peynirle buluşturulup, karıştırılır. Helva iyice karıştırılarak peynirler gözükmeyecek hale getirilir.Peynirle özleşen helva sunum tabağına iyice bastırılarak yerleştirilir ve üzerine çekilmiş ceviz serpilir.
Kaynak:http://www.kanald.com.tr/Mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder