Bodrum'un yöresel tatlarından Kaymaçina tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 litre süt
8 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tutam nane
Sosu için;
8 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı su
Yapılışı:Sosu için 8 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı suyla kahverengi renk alana kadar karıştırılarak pişirilir. Pişen sosla kalıpların tabanları kaplanır. 1 litre süte 1 su bardağı şeker ve 1 paket vanilya eklenip karıştırılır. Muhallebisi için 8 adet yumurtanın sarısı yavaş yavaş karıştırılır ve üzerine şekerli süt dökülür. Hazırlanan karışım kalıplara alınır. Kalıplar tepsiye yerleştirilir. Tepsiye kalıpları 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaymaçinalar ortalama 170 derecedeki fırında pişirilir. Pişen ikram dolapta soğutulur, servis tabağına ters çevrilir ve nane yapraklarıyla süslenir.
8 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tutam nane
Sosu için;
8 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı su
Yapılışı:Sosu için 8 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı suyla kahverengi renk alana kadar karıştırılarak pişirilir. Pişen sosla kalıpların tabanları kaplanır. 1 litre süte 1 su bardağı şeker ve 1 paket vanilya eklenip karıştırılır. Muhallebisi için 8 adet yumurtanın sarısı yavaş yavaş karıştırılır ve üzerine şekerli süt dökülür. Hazırlanan karışım kalıplara alınır. Kalıplar tepsiye yerleştirilir. Tepsiye kalıpları 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaymaçinalar ortalama 170 derecedeki fırında pişirilir. Pişen ikram dolapta soğutulur, servis tabağına ters çevrilir ve nane yapraklarıyla süslenir.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder