3.05.2013

Zeytinli bazlama tarifi


Malzemeler:
  • 1 paket maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı dilimlenmiş zeytin
  • Tuz

Yapılışı:
Un ile mayayı alıp karıştırın. Daha sonra yumurta ve sütü de ilave edin. İyicene karıştırdıktan sonra, karışım yaptığınız kabın ağzını kapatın. Hamuru 40 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanmış hamurun içine zeytinleri ilave edin ve yoğurun. Hamurdan bir tutam alarak tezgâhın üstünde açın ve biraz sıvı yağ dökün. Daha sonra tavada arkalı önlü olarak pişirin. Hamurun geri kalanı içinde aynı uygulamayı yapın. Ilık olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder