14.05.2013

Şalgam çorbası tarifi


Malzemeler
4 tane şalgam 
30 gram tereyağı 
20 gram domates salçası
1 adet soğan (orta boy) 
50 gram pirinç 
Yarım adet limon suyu 
Yarım demet taze nane 
6 su bardağı su 
Karabiber Kırmızı pul biber Tuz
Çorbanın tarifi
Soğanı ince ince doğrayın ve tencerede erittiğiniz tereyağının üzerine ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından üzerine salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine sıcak su ilave edin ve kaynamaya başladığında küp küp doğradığınız şalgamları ekleyin.
Tuz,  karabiber ve biraz da pul biberi ekleyin. Kaynadıktan sonra üzerine pirinci ilave edin. Pişmeye yakın blenderdan geçirin ve limon suyunu,  naneyi ekleyin. Ardından kaselere bölüştürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder