Ordu'nun yöresel tatlarından Pazı Mücveri tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:4 bağ pazı
200 gram kaşar
3 adet yumurta
½ bağ dere otu
½ bağ maydanoz
½ bağ taze soğan
½ bağ taze nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:4 bağ pazının sapları ayıklanır ve ince ince doğranır ve tuzlu suda haşlanır. Pazıların yaprakları da doğranır ve haşlanan saplarıyla buluşturulur. Yarımşar bağ dere otu, maydanoz, taze nane ve taze soğan doğranır. Üzerine 200 gram kaşar rendelenir ve ince kıyılan 2 diş sarımsak koyulur. 3 yumurta kırılan yemeğin malzemelerine ikişer yemek kaşığı beyaz un ve mısır unu serpilir. Haşlanan pazıların suyu süzülür ve diğer malzemelerle buluşturulur. İyice karıştırılarak yoğurulur. Mücverler yemek kaşığı ile dökülerek yağda kızartılır.
200 gram kaşar
3 adet yumurta
½ bağ dere otu
½ bağ maydanoz
½ bağ taze soğan
½ bağ taze nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:4 bağ pazının sapları ayıklanır ve ince ince doğranır ve tuzlu suda haşlanır. Pazıların yaprakları da doğranır ve haşlanan saplarıyla buluşturulur. Yarımşar bağ dere otu, maydanoz, taze nane ve taze soğan doğranır. Üzerine 200 gram kaşar rendelenir ve ince kıyılan 2 diş sarımsak koyulur. 3 yumurta kırılan yemeğin malzemelerine ikişer yemek kaşığı beyaz un ve mısır unu serpilir. Haşlanan pazıların suyu süzülür ve diğer malzemelerle buluşturulur. İyice karıştırılarak yoğurulur. Mücverler yemek kaşığı ile dökülerek yağda kızartılır.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder