Bozcaada'nın yöresel tatlarından Kaymaklı Taze Bakla tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 ½ kg taze bakla
300 gr kaymak
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
½ çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:Baklalar ayıklanır ve yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan baklalar süzülür ve fırın tepsisine alınıp 2 yemek kaşığı un serpilir. Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı süt dökülür ve baklaların üzerine kaymak parçaları yerleştirilir. ortalama 180 derecedeki fırına verilir.
Kaymaklı Taze Bakla servise hazırdır.
300 gr kaymak
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
½ çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:Baklalar ayıklanır ve yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan baklalar süzülür ve fırın tepsisine alınıp 2 yemek kaşığı un serpilir. Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı süt dökülür ve baklaların üzerine kaymak parçaları yerleştirilir. ortalama 180 derecedeki fırına verilir.
Kaymaklı Taze Bakla servise hazırdır.
Alıntı: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder