27.05.2013

Antep Fıstıklı Burma Tarifi

Malzemeler: 

1 paket hazır baklavalık yufka 250 gr ince çekilmiş antep fıstığı 300 gr tereyağ yada margarin 
Şerbeti için : 6 su bardağı su 6 su badağı şeker çeyrek limon 

Hazırlanışı: 
İlk olarak şerbeti hazırlayıp şeker ve suyu ocakta göz göz olana kadar kaynatıp en son limonu atıp kapatın ve ocağa şerbeti soğumaya bırakın. Hamurunuzu paketinden çıkartıp tezgaha açın ve her bir hamur yaprağının üzerine antep fıstığı serpin ve oklavaya sarın. Her iki ucundan sıkıştırdıktan sonra elinizle yağlanmış tepsinize dizin.Yağı ısıtıp dolama tatlının üzerinde gezdirip 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş olan şerbetinizi eşit miktarda tepsimiye dökün. 

NOT: Tepsi büyüklüğünüze göre yağını ve şerbetinizi ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder