1.02.2013

Sütlü nuriye tarifi (Diyarbakır)

Diyarbakır'ın ilimizin yöresel tatlarından Sütlü Nuriye tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:12 adet yumurta akı
1 tutam tuz
300 gr badem
250 gr tereyağı
Aldığı kadar un
Nişasta

Şerbeti için:1 litre süt
1 kilo şeker

Yapılışı:12 adet yumurta akı aldığı kadar un ve 1 tutam tuzla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulup. 12 bezeye ayrılır ve dinlendirilir. Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır. 6 beze nişasta ile incecik açılıp araları erimiş tereyağı ile yağlanarak tepsiye dizilir. Bademler çekilir ve altıncı katın üzerine bezenir. Kalan 6 beze de açılıp araları tereyağı ile yağlanarak tepsiye yerleştilir. Kalan yağ da üzerine dökülür. Ortalama 180 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Şerbeti için; 1 litre süt 1 kilo şekerle birlikte kaynatılıp ılıklaştılırılır. Fırından  çıkan ikramın üzerine dökülür. Sütlü Nuriye sütü çekene kadar ocağın üzerinde çevrilerek pişirilir. Dilimlere ayrılır.


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder