9.01.2013

Köfteli kabak tarifi

Malzemeler 5 dilim bal kabağı Köfte harcı için; Yarım kilo yağsız kıyma Yarım su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı ince bulgur 1 yemek kaşığı kuru reyhan veya kuru fesleğen 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 yemek kaşığı toz şeker 3 su bardağı su

Tarif
• Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılan bal kabağı dilimlerini iri kuşbaşı et şeklinde doğrayın.
• Kuşbaşı doğranmış bal kabaklarının yarısını bir tencerinin altına serin.
• Bir başka kabın içinde kıyma, pirinç, bulgur, reyhan, tuz ve karabiberi tıpkı köfte hamuru gibi birlikte yoğurarak, misket şeklinde yuvarlak köfteler yapın.
• Tenceredeki kabağın üzerine reyhanlı yuvarlak köfteleri dizin.
• Üzerine ayrılan kuşbaşı kabakları tekrar dizip, en üste şekeri serpin.
• Suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
• Kabaklar iyice yumuşadığında altını söndürüp, dinlenmeye bırakın.
• Servis yaparken yemeğin üzerine arzu ederseniz kuru reyhan serpiştirebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder