30.01.2013

Kestaneli pilav tarifi

Kestaneli ilginç bir pilav tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
15-20 adet pişmiş kestane
1 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
3 su bardağı sıcak su

Yapılışı
Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranır. Pilav enceresine sıvıyağ ve havuçlar konulur. Havuçlar biraz yumuşayıp rengi değişmeye başlayınca kestaneler eklenir. Biraz kestaneler ile de karıştırdıktan sonra sıcak tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinçler eklenir.Bir süre pirinçler ile kavrulduktan sonra sıcak su, tuz ve karabiber eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra demlenmeye bırakılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder