22.01.2013

Börek aşı tarifi Kayseri

Kayseri'nin yöresel tatlarından Börek Aşı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 kaşık tuz
1 bardak su
Aldığı kadar un

İç malzemesi:200 gram kıyma
1 kase mercimek
1 adet soğan
2 kaşık salça
1 kaşık kırmızı biber
1 kaşık nane
1 tatlı kaşığı reyhan

Yapılışı:Yemeğin hamuru için unun ortasına 1 yumurta kırılır. Hamura bir bardak kadar su, tuz ve sıvı yağ eklenerek yoğurulur. Sert bir kıvam verilen hamur dinlendirilir.  1 adet soğan rendelenir. Suyu sıkılıp acısı alınan soğan 200 gram kıymanın üzerine eklenerek yoğurulur. ‘Börek aşı’nın suyu için bir tencereye sıvı yağ koyulur. 2 yemek kaşığı da domates salçası eklenir. 1 kase haşlanmış mercimeğin ardından kavrulan salçaya birer yemek kaşığı nane ve kırmızı biber ile 1 tatlı kaşığı reyhan eklenerek kavurulur. Sıcak su eklenerek karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Dinlenen hamur açılarak bıçakla küçük karelere bölünür. Dilimlenen hamur parçalarının üzerine kıyma koyarak kapatılır.Kapatılan küçük mantılar kaynayan mercimekli salçalı suya atılarak haşlanır.


KAYNAK: http://www.kanald.com.tr/mutfagim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder