23.12.2012

Pratik meyveli pasta (jöleli)

Pratik ve harika bir pasta jöleli meyveli pasta denemek isteyenler için işte tarifi.
Malzemeler
4 yumurta
4 kahve fincan un
2 kahve fincan şeker
1 paket kabartma tozu
krema için;
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı krem şanti
1 çay bardağı su
Yapılışı
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.Elenmeiş unu ve kabartma tozunu ilave ederek mikserin düşük ayarı ile karıştırın.Deliksiz bir kek kalıbını margarinle yağlayıp tabanına un serelim.Hamuru kalıba boşaltıp 170 dereceli fırında pişirin.Kürdan kontrülü ile hamurun pişip pişmediğini kontrol edin sonra fırından alın.Pastayı soğutup kalıbından çıkarın ve yarıdan kesin kreması için tencereye unu, sütü, şekeri alalım ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim.KREMAYI ATEŞTEN ALIP SOĞUTUN KREM ŞANTİYİ 1 ÇAY BARSAĞI SÜT İLE İYİCE KOYULAŞANA DEK ÇIRPALIM.krem şantiyi kremaya karıştırıp mikserle bir dakika karıştıralım.Pastanın kesik yüzeylerine krema sürelim alt parçanın üzerine dilimlenmiş meyveleri dizelim üzerine pastanın katını oturtalım kalan kremayı pastanın üzerine yayalım üzerine meyve dilimlerini dizelim.Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder