Parlak kırmızı renkte taş gibi sert olan, özel tat ve kokuda lohusa şekeri denilen şekeri kullanabilirsiniz. Lohusa şerbeti; tarçın, karanfil, zencefil, karabiber tanesi ile birlikte kaynatıldığında lohusa şekerinin özel koku ve lezzetini oluşturur. Lohusa şerbeti; su oranı yoğun, sağlıklı ve serinleten bir içecektir. Şekerini az kullanarak hafif bir içecek kıvamında tüketilmesi daha sağlıklıdır. İçerisindeki tarçın, kan-şeker dengesinin sağlanmasında etkili olduğu için emziren annenin aşırı tatlı ihtiyacı oluşmasını engeller. Lohusa şerbetinde bulunan baharatlar mideyi rahatlattığı gibi ayrıca bebekte gaz olmasını da engeller.
En sağlıklı lohusa şerbeti malzemeleri
- 2 litre su
- 3 adet çubuk tarçın
- 1 adet muskat
- 2 adet havlıcan
- 2- 3 adet yenibahar
- 10 adet karanfil
- 5- 6 adet tane karabiber
- 3 adet zencefil
- İstenen ölçüde bal (arzuya göre toz şeker de ilave edilebilir.)
- Lohusa şekeri (koymasanız da olur, eklediğimiz baharatlar özel loğusa şerbeti tadında ve sağlıklı özelliktedir.)
- Ceviz- badem- fındık ( istenen ölçülerde dövülmüş olarak)
Yapılışı
- Tarçın, muskat, havlıcan, karanfil, karabiber, yenibahar, zencefili iyice yıkayıp, tozu arındırın.
- 2 litre su ile yıkanan malzemeleri orta hararette ocağa koyun.
- 20- 30 dakika kaynattıktan sonra, 1 adet elmanın kabuklarını soyun ve doğrayın, ocaktaki karışıma koyun.
- Elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Ocaktan indirdikten sonra arzuya göre biraz bal ilave edin.
- Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
- Servis esnasında üzerine dövülmüş ceviz, badem, fındık karışımını ilave edebilirsiniz.
Emzirme döneminde anne, lohusa şerbeti içerse sütünün miktarının ve kalitesinin artmasını sağlar. Ayrıca lohusa şerbeti annedeki bir takım mide problemlerinin semptomlarını da giderir. Lohusa şerbetinin üzerine kuruyemiş ilave etmek de şerbetin cazibesini artırdığı gibi besin değerini de vitamin-mineral cümbüşü haline getirir
En sağlıklı lohusa şerbeti malzemeleri
- 2 litre su
- 3 adet çubuk tarçın
- 1 adet muskat
- 2 adet havlıcan
- 2- 3 adet yenibahar
- 10 adet karanfil
- 5- 6 adet tane karabiber
- 3 adet zencefil
- İstenen ölçüde bal (arzuya göre toz şeker de ilave edilebilir.)
- Lohusa şekeri (koymasanız da olur, eklediğimiz baharatlar özel loğusa şerbeti tadında ve sağlıklı özelliktedir.)
- Ceviz- badem- fındık ( istenen ölçülerde dövülmüş olarak)
Yapılışı
- Tarçın, muskat, havlıcan, karanfil, karabiber, yenibahar, zencefili iyice yıkayıp, tozu arındırın.
- 2 litre su ile yıkanan malzemeleri orta hararette ocağa koyun.
- 20- 30 dakika kaynattıktan sonra, 1 adet elmanın kabuklarını soyun ve doğrayın, ocaktaki karışıma koyun.
- Elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Ocaktan indirdikten sonra arzuya göre biraz bal ilave edin.
- Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
- Servis esnasında üzerine dövülmüş ceviz, badem, fındık karışımını ilave edebilirsiniz.
Emzirme döneminde anne, lohusa şerbeti içerse sütünün miktarının ve kalitesinin artmasını sağlar. Ayrıca lohusa şerbeti annedeki bir takım mide problemlerinin semptomlarını da giderir. Lohusa şerbetinin üzerine kuruyemiş ilave etmek de şerbetin cazibesini artırdığı gibi besin değerini de vitamin-mineral cümbüşü haline getirir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder