Malzemeler:5 adet iri salatalık
yarım kilo kıyma
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı bulgur
1 avuç pirinç
tereyağ
sıvıyağ
sebze çeşnisi
kimyon
köfte baharatı
sumak
tohumu
pulbiber
nane
Yapılışı:
5 adet iri salatalık dolmalık olarak üçe kesilir, salatalıkların içleri alınır. Yarım kg kaburga etinden çekilme kıymaya, 1 adet iri kıyılmış kuru soğan, 1.5 çay kaşığı domates, 1 çay kaşığı biber salçası, 1. 5 çay kaşığı sebze çeşnisi, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tutam nane, 2 çay kaşığı köfte baharatı, bir çay bardağı ayçiçeği yağı, isteğe bağlı tuz ve pul biber, iki yemek kaşığı kısırlık bulgur, 1 avuç pirinç eklenir.
Kıyma diğer malzemelerle birlikte yoğrulur. Yoğurma esnasında bir avuç kadar suyla harca kıvam verilir. Harç taşmaması için dolmaların üzerinde yarım parmak kadar boşluk kalacak şekilde doldurulur, salatalıkların üstü domates dilimleriyle kapatılır. Akşamdan küçük bir kapta ıslatılmaya bırakılmış sumak tohumlarından ekşimsi bir su elde edilir. İki kaşık salça, bir tutam tuz ve bir buçuk bardak su karıştırılarak, salçalı sos elde edilir, bir bardak sumak ekşili su, bu sosa süzülerek eklenir. Salçalı sos, tencereye dizilmiş dolmaların üzerine dökülür. Tencereye en son dolmaların yarısını geçecek kadar ılık su eklenir. En üste 1 kaşık tereyağı eklenir. Salatalık dolmaları arada dirilikleri bir bıçak yardımıyla kontrol edilerek pişmeye bırakılır.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
yarım kilo kıyma
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı bulgur
1 avuç pirinç
tereyağ
sıvıyağ
sebze çeşnisi
kimyon
köfte baharatı
sumak
tohumu
pulbiber
nane
Yapılışı:
5 adet iri salatalık dolmalık olarak üçe kesilir, salatalıkların içleri alınır. Yarım kg kaburga etinden çekilme kıymaya, 1 adet iri kıyılmış kuru soğan, 1.5 çay kaşığı domates, 1 çay kaşığı biber salçası, 1. 5 çay kaşığı sebze çeşnisi, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tutam nane, 2 çay kaşığı köfte baharatı, bir çay bardağı ayçiçeği yağı, isteğe bağlı tuz ve pul biber, iki yemek kaşığı kısırlık bulgur, 1 avuç pirinç eklenir.
Kıyma diğer malzemelerle birlikte yoğrulur. Yoğurma esnasında bir avuç kadar suyla harca kıvam verilir. Harç taşmaması için dolmaların üzerinde yarım parmak kadar boşluk kalacak şekilde doldurulur, salatalıkların üstü domates dilimleriyle kapatılır. Akşamdan küçük bir kapta ıslatılmaya bırakılmış sumak tohumlarından ekşimsi bir su elde edilir. İki kaşık salça, bir tutam tuz ve bir buçuk bardak su karıştırılarak, salçalı sos elde edilir, bir bardak sumak ekşili su, bu sosa süzülerek eklenir. Salçalı sos, tencereye dizilmiş dolmaların üzerine dökülür. Tencereye en son dolmaların yarısını geçecek kadar ılık su eklenir. En üste 1 kaşık tereyağı eklenir. Salatalık dolmaları arada dirilikleri bir bıçak yardımıyla kontrol edilerek pişmeye bırakılır.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder