15.10.2012

Kolay ve lezzetli künefe nasıl yapılır?

Kolay ve lezzetli künefe nasıl yapılır işte tarifi
3 çorba kaşığı Tereyağ
1/2 kg kadayıf
200 gram tuzsuz dil peyniri

Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3-4 damla  suyu

Tavayı yağlamak için:
1 çorba kaşığı Tereyağ
Yapılışı
Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Tereyağ'ı bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş Tereyağ ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı Tereyağ ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan kadayıfı elinizle veya su bardağının alt kısmıyla bastırarak ilave edin. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Elif korkmazel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder