İskender kebap yapmak helede lezzetli bir iskender yapmak zordur ama ağzınıza layık iskender kebap yemek istiyorsanız doğru adres kendi mutfağınızdır.
İskender kebap malzemeleri
İskender kebap hazırlanışı
İskender kebap malzemeleri
- Tırnak pide (porsiyona göre)
- 400 gr bonfile et
- 1 adet domates püresi
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase yoğurt
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber
İskender kebap hazırlanışı
- Eti ince ince doğrayın ve önceden bir miktar sıvı yağı kızdırdığınız tavaya koyup kavurmaya başlayın.
- Bir süre kavurduktan sonra etler renk değiştirmeye başlarken tuz ve ve karabiber ekleyin, kavurmaya devam edin.
- Etler rengini iyice aldıktan sonra bir süre daha kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Sos için ayrı bir tavaya bir miktar sıvı yağ ve domates püresini ekleyin, dilediğiniz yoğunluğu yakalayana kadar pişirin. İçine bir miktar tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
- Daha önceden satın aldığınız tırnak pideleri küp küp kesin ve bir fırın tepsisine koyun.
- Önceden 200 derece ısıttığınız fırına tepsiyi koyun ve pideleri kısa bir süre kızarttıktan sonra fırından alıp genişçe bir tabağa koyun.
- Pidelerin üzerine önce etleri, domates sosunu ve dilediğiniz kadar yoğurdu ekleyin.
- Tercihe göre, ayrı bir tavada tuz ve karabiber ekleyerek erittiğiniz tereyağını iskendere ekleyin ve servise hazır hale getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder