20.10.2012

Ağır Ateşte Pişmiş Kuzu İncik Tarifi

Ağır Ateşte Pişmiş Kuzu İncik Tarifi Malzemeler: Doğal sızma zeytinyağı
4 kuzu incik (her biri yaklaşık 600 gramlık, bir incik bir porsiyon)
İri taneli tuz
1 büyük boy soğan veya 2 küçük sarı soğan, 2,5 santimlik küpler halinde doğranmış
3 havuç, soyulmuş ve 1 santimlik küpler halinde doğranmış
3 kereviz sapı, 1 santimlik küpler halinde kesilmiş
4 diş sarımsak
1 (350 gramlık) konserve domates püresi
2 çorba kaşığı ince doğranmış biberiye yaprağı
10 ila 12 kekik dalı, demet haline birbirine bağlanmış
3 ila 4 bardak su
4 defne yaprağı
Özel Çeşni, tarifi aşağıda
Yapılışı:
  1. Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
  2. Büyük boy bir güveç tenceresine bol zeytinyağı dökün ve yüksek ateşte ısıtın.
  3. İncikleri bolca tuzlayın, tencereye koyun. İki tarafını da iyice kahverengileştirin. Bu çok önemli bir adım, aceleye getirmeyin.
  4. Bu arada soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı bir mutfak robotunda macun kıvamına getirin. Bir kenarda bekletin.
  5. İncikleri tencereden fırın tepsisine alın. Tenceredeki fazla yağı dökün.
  6. Tencerenin tabanını kaplayacak kadar yağ ekleyin, sonra püre halindeki sebzeleri koyun. Biraz tuzlayın. Sebzeleri kahverengileşene ve kokusunu verene kadar yaklaşık 20 dakika soteleyin. Kahverengileşen sebzelerin, tencerenin dibinde bir kabuk oluşturması gerekiyor, ama yanmasın, en lezzetli kısmı burası! Bu adımı da aceleye getirmeyin, burada rengini ve tadını alacak.
  7. Domates püresini ekleyin ve 5 dakikalığına kahverengileşmesini sağlayın.
  8. Doğranmış biberiyeyi ve kekik demetini ekleyin. Sık sık karıştırın.
  9. İncikleri tekrar tencereye koyun ve 3-4 bardak su ekleyin.
  10. İncikler suyun altında kalmalı, kalmadıysa biraz daha su ekleyin.
  11. Tencereye defne yapraklarını ekleyin, kapağını kapatıp önceden ısıttığınız fırına koyun.
  12. Pişirme süresi yaklaşık 2,5-3 saat olacaktır.
  13. Pişirme süresinin ortasında incikleri ters çevirin. 45 dakikada bir incikleri kontrol edin. Suyu az kaldıysa biraz daha su ekleyin. Gerektikçe yağını alın.
  14. İyice kızarması için son 30 dakikada folyoyu çıkarın. İncikler piştiğinde etin çok yumuşak ve lezzetli olması gerekiyor.
  15. Etleri servis tabağına alın ve yanına garnitür olarak çeşni koyun.
Özel Çeşni:
Malzemeler:
1 portakal, kabuğu soyulmuş
1 limon, kabuğu soyulmuş
1/4 bardak ince doğranmış maydanoz yaprağı
1 küçük diş sarımsak, doğranmış
2 çorba kaşığı taze rendelenmiş yaban turbu

Yapılışı: Küçük bir kasede tüm malzemeleri karıştırın, kullanacağınız zamana kadar bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder