27.09.2012

İrmikli pasta tarifi

1 adet 25 santimlik kek için
Malzeme
8 yumurta akı
1 ½ bardak pudra şekeri
12 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartma tozu
300 gr tereyağı
4 çorba kaşığı yoğunlaştırılmış süt
1 çay kaşığı vanilya tozu
1 portakal kabuğu
½ bardak artı 2 çorba kaşığı kek hamuru, elekten geçirilmiş
1 ¼ bardak irmik unu
1 bardak ufalanmış kabuksuz badem
Servis için şekerli portakal dilimleri (tarifi aşağıda)
Servis için kremşanti
Yapılışı
1. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. 25 santimlik altı çıkabilen uzun kek kalıbının kenarlarını yağlayın.
2. Yumurta aklarını katılaşana kadar yaklaşık 7 dakika çırpın. Şekeri, sonra yumurta sarılarını ekleyip karıştırın, arada kabartma tozunu da ekleyin. Tereyağını, yoğunlaştırılmış sütü ve vanilyayı pürüzsüz olana kadar mikserle iyice çırpın.
3. Çırpılmış tereyağlı karışımı yumurta akı karışımına ekleyin. Kek ununu, irmik ununu ve doğranmış bademleri ekleyin.
4. 30 – 35 dakika pişirin. Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp 10-20 dakika daha pişirin.
5. Fırını kapatın, keki fırında 30 dakika bırakın. Keki fırından çıkarın, soğutma rafına alın, üzerini folyoyla sarıp tabak kapatarak 1 saat soğutun.
6. Kalıptan çıkarıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder