Malzemeler
200 gr. çekirdekleri çıkarılmış ve iri taneli doğranmış kuru incir
100 gr. esmer veya ham şeker
50 ml. rom
140 gr. tuzsuz tereyağı
160 gr. çok amaçlı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
120 gr. toz şeker
Yapılışı
8 küçük puding kabını tereyağıyla yağlayın.
Fırını önceden 160 derecede ısıtın.
100 gr. ham şekeri, incirleri, 225 ml. suyu ve romu küçük bir tencereye koyup incirler biraz yumuşayana kadar beş ila on dakika boyunca kaynatın, ardından soğutun.
Unla kabartma tozunu elekten geçirin.
Yumurtalarla şekeri yoğun ve kabarık bir hale gelinceye dek karıştırıp unu ekleyin.
Ardından erimiş tereyağını ilave edip incirleri de koyun.
Tek kişilik 10 santimetrelik puding kaplarına veya kek kalıplarına alın.
Pudingler kızıl kahve bir renk alıncaya dek 40 dakika pişirin
200 gr. çekirdekleri çıkarılmış ve iri taneli doğranmış kuru incir
100 gr. esmer veya ham şeker
50 ml. rom
140 gr. tuzsuz tereyağı
160 gr. çok amaçlı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
120 gr. toz şeker
Yapılışı
8 küçük puding kabını tereyağıyla yağlayın.
Fırını önceden 160 derecede ısıtın.
100 gr. ham şekeri, incirleri, 225 ml. suyu ve romu küçük bir tencereye koyup incirler biraz yumuşayana kadar beş ila on dakika boyunca kaynatın, ardından soğutun.
Unla kabartma tozunu elekten geçirin.
Yumurtalarla şekeri yoğun ve kabarık bir hale gelinceye dek karıştırıp unu ekleyin.
Ardından erimiş tereyağını ilave edip incirleri de koyun.
Tek kişilik 10 santimetrelik puding kaplarına veya kek kalıplarına alın.
Pudingler kızıl kahve bir renk alıncaya dek 40 dakika pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder