1.08.2012

İrmikli puding tarifi

Malzemeler: 5 bardak su
1 bardak Hindistan cevizi şekeri
½ bardak bal
Bir dilim limon kabuğu
3 çubuk tarçın
2 – 3 karanfil, bütün halde
2 bardak irmik, kalın çekilmiş
1 bardak aspir yağı
¼ bardak ceviz, dövülmüş
¼ bardak çam fıstığı
¼ bardak sarı kuru üzüm
Bir limonun kabuğu

Yapılışı:

  1. Bir tencereye suyu, şekeri, balı, limon kabuğunu, tarçını ve karanfilleri koyup 1-2 dakika kaynatın. Aspir yağını ekleyin, bir yandan karıştırırken yavaş yavaş irmikleri ekleyin.
  2. Kıvamı koyulaşınca kuru üzümleri, çam fıstıklarını, suyu ekleyip karıştırın.
  3. Cevizleri ilave edin.
  4. Bir kaşıkla tabağa alın ve üzerini limon kabuğuyla süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder