Iğdır'dan zibilli pilav tarifi zibilli pilav nasıl yapılır işte tarifi
Malzemeler:1 kg pirinç
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı maş fasulyesi
1 avuç erişte
1 çay kaşığı limon tozu
Altı için:2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
1 kilo pirinç, sıcak tuzlu suda birkaç saat bekletilir ve yıkanır. Önceden haşlanmış 1 su bardağı yeşil mercimek ve 1 su bardağı maş fasulyesi yıkanır ve süzülür.
Pilav için sıcak su kaynatılır, parlaklık için içine bir çay kaşığı kadar limon tozu atılır, 1 kilo pirinç sıcak suya alınır, 2 yemek kaşığı tuzu atılır. Pirinçlerin pişmesine yakın 1 avuç erişte katılır. İyice kaynamaya başlayınca mercimeği ve maş fasulyesi da eklenir. Mercimek ve fasulyeyle bir taşım kaynayan pilav, bir süzgece alınır, soğuk suyla süzülür.
2 adet yumurta çırpılır, 1 yemek kaşığı unla karıştırılır. 1 yemek kaşığı tereyağında karıştırmadan omlet gibi pişirilir. Pilav, üzerine boca edilir. 250 gram tereyağı eritilir, içine 1 çay bardağı da sıvıyağ ilave edilir, pilavın üzerine gezdirilir. Kapakla tencere arasına kağıt havlu konarak kısık ateşte demlendirilir. Piştiğinde bir tabağa ters çevrilir.
Zibilli Pilav, servise hazırdır.
oku: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim
Malzemeler:1 kg pirinç
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı maş fasulyesi
1 avuç erişte
1 çay kaşığı limon tozu
Altı için:2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
1 kilo pirinç, sıcak tuzlu suda birkaç saat bekletilir ve yıkanır. Önceden haşlanmış 1 su bardağı yeşil mercimek ve 1 su bardağı maş fasulyesi yıkanır ve süzülür.
Pilav için sıcak su kaynatılır, parlaklık için içine bir çay kaşığı kadar limon tozu atılır, 1 kilo pirinç sıcak suya alınır, 2 yemek kaşığı tuzu atılır. Pirinçlerin pişmesine yakın 1 avuç erişte katılır. İyice kaynamaya başlayınca mercimeği ve maş fasulyesi da eklenir. Mercimek ve fasulyeyle bir taşım kaynayan pilav, bir süzgece alınır, soğuk suyla süzülür.
2 adet yumurta çırpılır, 1 yemek kaşığı unla karıştırılır. 1 yemek kaşığı tereyağında karıştırmadan omlet gibi pişirilir. Pilav, üzerine boca edilir. 250 gram tereyağı eritilir, içine 1 çay bardağı da sıvıyağ ilave edilir, pilavın üzerine gezdirilir. Kapakla tencere arasına kağıt havlu konarak kısık ateşte demlendirilir. Piştiğinde bir tabağa ters çevrilir.
Zibilli Pilav, servise hazırdır.
oku: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder