MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı irmik
1 adet soğan
Kimyon
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. Bir saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.
Kaynak:www.ozelyemekler.com
400 gr. kıyma
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı irmik
1 adet soğan
Kimyon
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. Bir saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.
Kaynak:www.ozelyemekler.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder