Akşam üzeri çayın yanında misafirlerinize ikram etmek için harika bir lezzet: beze...
Malzemeler:
3 adet yumurtanın beyazı
1,5 bardak pudra şekeri
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 damla limon suyu
Bir çimdik tuz
Hazırlanışı:
Oval bir cam kaba 3 adet yumurtanın beyazını koyun. İçine bir çimdik tuz serpip bir mikser ile 5 dakika kadar çırpın. Bu sürenin sonunda içine 1,5 bardak pudra şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. 5-6 dakika kadar sonra içine 1 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyerek yine bir yarım dakika çırpın. Bu sürenin sonunda hazırladığınız bezeleri krema torbasının içine koyup içine pişirme kağıdı serdiğiniz ince fırın tepsisinin içine sıkarak dizin. Tepsiyi 130 derecedeki fırına verip pişmeye bırakın. 1 saat sonra pişen bezeleri fırından çıkarmayarak bir gece boyunca kurumalarını bekleyin.
3 adet yumurtanın beyazı
1,5 bardak pudra şekeri
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 damla limon suyu
Bir çimdik tuz
Hazırlanışı:
Oval bir cam kaba 3 adet yumurtanın beyazını koyun. İçine bir çimdik tuz serpip bir mikser ile 5 dakika kadar çırpın. Bu sürenin sonunda içine 1,5 bardak pudra şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. 5-6 dakika kadar sonra içine 1 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyerek yine bir yarım dakika çırpın. Bu sürenin sonunda hazırladığınız bezeleri krema torbasının içine koyup içine pişirme kağıdı serdiğiniz ince fırın tepsisinin içine sıkarak dizin. Tepsiyi 130 derecedeki fırına verip pişmeye bırakın. 1 saat sonra pişen bezeleri fırından çıkarmayarak bir gece boyunca kurumalarını bekleyin.
(Kaynak: Womenist.net)
Ellerinize ve harcadığınız emeğinize sağlık, çok güzel bir çalışma çıkarmışsınız ortaya, paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSiltakipteyim. Devamını bekliyoruz inşallah
YanıtlaSil