27.04.2012

Kabak çıtması yöresel kayseri yemeği



Kayseri'nin yöresel tatlarından Kabak Çıtması'nın tarifi
Malzemeler:500 gr kuşbaşı kuzu eti
5 adet kabak
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 orta boy kuru soğan
1 avuç pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
Sarmısaklı yoğurt

Yapılışı:2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ tencereye alınır. 500 gr kuşbaşı kuzu eti eriyen yağın içinde kavrulur. 1 orta boy kuru soğan küçük küçük doğranır ve etin içine eklenir. 3 adet siviri biber doğranıp rengi dönen ete ilave edilir.  3 adet domatesin de kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranıp ete ilave edilir. Et kavrulmaya devam ederken kabaklar kabukları ile birlikte 4’e bölündükten sonra orta kalınlıkta dilimlenip etin üzerine ilave edilir.  1’er çay kaşıpı toz kırmızı biber ve karabiber ile 1 yemek kaşıpı domates salçası yemeğe eklenip karıştırılır. 1 avuç pirinç yıkandıktan sonra yemeğin üzerine eklenir. (Pirincin dibe çöküp yemeğin altını tutmaması için pirinç eklendikten sonra yemeği karıştırmıyoruz) Yemeğin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilip pişirilir. Pişen yemeğin ortasına sarmısaklı yoğurt dökülür ve dereotu ile süslenir.

Kabak Çıtması servise hazırdır. 
kanal d mutfağım programından

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder