29.04.2012

Elma tatlısı tarifi


Malzemeler
 
 4 adet orta boy elma 
 4 yemek kaşığı toz şeker   
 Toz tarçın 
 4 adet karanfil 
 Muskat 
 1 bardak su 
 Üzeri için 1 su bardağı süt ve 
 1 paket toz krem şanti 
 100 gr. kırık ceviz 
 50 gr. şeker 
 1 tutam tarçın
Elmaları soyun ve kabak oyacağı ile içlerini çıkartın. Hepsini ActiCook'a yerleştirin. Elmaların üzerine birer yemek kaşığı şeker ilave edin. Çok az tarçın, karanfil ve muskat serpiştirin. Üzerine suyu ekleyin. ActiCook'un kapağını kapatın. 1. programı seçin ve 5 dakikaya ayarlayın. 
Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün. Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın. Ayrı bir tavada şeker ve cevizi kavurun.   
Tarçını ilave edip karıştırın. Bir kısmını ayırıp kalanını elmaların üzerine serpiştirin. Sütle krem şantiyi çırpın; elmalar soğuduktan sonra ortalarına yerleştirin. Kalan cevizi serpip servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder