Yöresel tatlardan Zeytinyağlı Enginar Sarma'nın tarifi
Malzemeler:2 Adet baklava yufkası
1/2 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
15 Adet haşlanmış çağla
3 Yemek kaşığı kaşar loru
1 Adet yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 Yemek kaşığı tereyağı
Haşhaş tohumu
Yapılışı:Böreğin iç harcını hazırlamak için genişçe bir kabın içine haşlanmış mercimekler, haşlanıp doğranmış çağlalar, kaşar loru ve dövülmüş ceviz ilave edilir ve iyice karıştırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 2 Adet baklava yufkasının aralarına eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste yerleştirilir. Yufka boyunca şerit şeklinde iç harcı doldurulur. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır. Kenar boşlukları kesilip, rulo 3 parçaya bölünür. Tüm yufkalara bu işlem yapıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş tohumu serpilir. Önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Malzemeler:2 Adet baklava yufkası
1/2 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
15 Adet haşlanmış çağla
3 Yemek kaşığı kaşar loru
1 Adet yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 Yemek kaşığı tereyağı
Haşhaş tohumu
Yapılışı:Böreğin iç harcını hazırlamak için genişçe bir kabın içine haşlanmış mercimekler, haşlanıp doğranmış çağlalar, kaşar loru ve dövülmüş ceviz ilave edilir ve iyice karıştırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 2 Adet baklava yufkasının aralarına eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste yerleştirilir. Yufka boyunca şerit şeklinde iç harcı doldurulur. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır. Kenar boşlukları kesilip, rulo 3 parçaya bölünür. Tüm yufkalara bu işlem yapıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş tohumu serpilir. Önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder