1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 kuru kayısı
4 kuru incir
1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
1.5 su bardağı et suyu
3 yaprak milföy hamuru
1 yumurtanın akı
Çörekotu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 kuru kayısı
4 kuru incir
1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
1.5 su bardağı et suyu
3 yaprak milföy hamuru
1 yumurtanın akı
Çörekotu
hazırlanışı
Şık sunumlarla iftar sofraları. Pirinci tereyağı ve zeytinyağında 10 dakika süreyle kavurun. Kayısı ve incirleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin. Kavrulmuş fıstıkları, tuzu, tarçını ve suyu ekleyip pişirin.
Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri dışarı taşacak şekilde içine yerleştirin.
İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardan sarkan milföy hamurlarını kabın üzerine doğru toplayın. Üzerine yumurta akı sürüp çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.
Bohçada pilav artık hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder