Denizli'nin yöresel tatlarından Zeytinyağlı Kuru Erikli Pırasa'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:8 Adet Pırasa (1 Bağ Pırasa)
3 Adet havuç
5 Adet kuru erik
1 Çay bardağı pirinç
1 Çay bardağı zeytinyağı
İPEKYOLUN YEPYENİ AYAKKABI KOLEKSİYONUNDAN SİZE ÖZEL HEDİYELER
Yapılışı:İnce uzun şekilde doğranmış havuçlar, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine verev şekilde doğranan 8 adet pırasa ilave edilir. Kuru erikler ikiye bölünür ve tencereye eklenir. Üzerine tuz ilave edilir ve kapağı kapatılarak 5 dakika pişirilir. 1 Çay bardağı pirinç güzelce yıkanır ve pırasaların üzerine ilave edilir. Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Dibi hafif tutana kadar pişirilir ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz ile süslenip servis edilir.
Malzemeler:8 Adet Pırasa (1 Bağ Pırasa)
3 Adet havuç
5 Adet kuru erik
1 Çay bardağı pirinç
1 Çay bardağı zeytinyağı
İPEKYOLUN YEPYENİ AYAKKABI KOLEKSİYONUNDAN SİZE ÖZEL HEDİYELER
Yapılışı:İnce uzun şekilde doğranmış havuçlar, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur. Üzerine verev şekilde doğranan 8 adet pırasa ilave edilir. Kuru erikler ikiye bölünür ve tencereye eklenir. Üzerine tuz ilave edilir ve kapağı kapatılarak 5 dakika pişirilir. 1 Çay bardağı pirinç güzelce yıkanır ve pırasaların üzerine ilave edilir. Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Dibi hafif tutana kadar pişirilir ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz ile süslenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder