12.03.2012

Öküz ( Öksüz) Helvası tarifi Alanya





MALZEMELER
•    3 su bardağı üzüm pekmezi
•    3 su bardağı un
•    1.5 bardak su
•    yrm çay bardağı zeytinyağ
•    3-4 kaşık tereyağ

YAPILIŞI
su,pekmez ve z.yağı derin bir teflon tencerede kaynatılır.2 kepçesi kıvam için ayrılır;kalanına un azar azar eklenerek topaklanmasını engellemek için hızlı hızlı karıştırılır.yoğunlaşmaya başladığında topaklar gitmezse ayrılan karışım eklenebilir...yumuşak bir hamururmsu kıvam ile oldukça koyu bir renk alana kadar karıştırılır.kaşığa yapışmaması için kızgın tereyağına sık sık kaşık batırılmalıdır;ipucu;)
kıvam aldığında yassı bir servis tabağına içi çukur bir havuz şeklinde yapılır o havuza kızgın tereyağı dökülerek servise hazırlanır.... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder