Kabak tatlısında dikkat edilmesi gereken ilk şey olgun bir kabak seçmektir. Kabağın kabuklarını önce keskin bir bıçak ardından soyacak yardımıyla soymalısınız. Kabak tatlısı yaparken 1 kg kabağa 500 gr şeker olacak şekilde ölçmelisiniz. Dilerseniz esmer şeker de kullanabilirsiniz.
Eğer kabakları çok küçük keserseniz pişerken dağılır ve püre haline gelir. Yine çok yüksek ateşte pişirirseniz bir anda suyunu çeker ve yanabilir. Bu nedenle fokurdamaya başladığında altını kısarsanız yavaş yavaş pişecek ve istediğiniz kıvama gelecektir.
Eğer kabakları çok küçük keserseniz pişerken dağılır ve püre haline gelir. Yine çok yüksek ateşte pişirirseniz bir anda suyunu çeker ve yanabilir. Bu nedenle fokurdamaya başladığında altını kısarsanız yavaş yavaş pişecek ve istediğiniz kıvama gelecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder