Star tv soframız ekibi tekirdağ yöresine ait gacal mantısı tarifini verdi işte tarifi
Hamur için;
5 su bardağı un
Tuz ve su.
İç Malzeme;
2 su bardağı kalın bulgur
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
4 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber.
Sosu için;
2 orta boy soğan
4 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Parçalanmış tavuk eti
2 litre su .
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ilavesi ile karıştırılarak yoğrulur. Bir saatlik dinlenmeye bırakılır.
Kalın tabanlı tencerede, yağda ince doğranmış soğan kavrulur, iyi yıkanmış bulgur ve pirinç, birlikte harmanlanır ve soğana ilave edilir. Kavrulduktan sonra salça eklenir. Kaynamış su pirinç ve bulgur karışımının üzerine çıkıncaya kadar ilave edilir.
Yufka açılır, 4 cmx4 cm büyüklüğünde kare şeklinde bölünür. Bir yemek kaşığı bir parça yufkaya konur ve parça bohça şeklinde kapatılır. Dibi tepside yağlanıp ters çevrilip tepsiye dizilir. Tepsi 170 derecede ısıtılmış fırına verilir. Üstü kızarana kadar pişirilir.
Sosu, ince kıyılmış soğan, yağda kavrulur, üzerine parçalanmış tavuk etleri konulup kavrulmaya devam edilir. Salça ve karabiber ilave edilir, üzerine su konularak kaynamaya bırakılır.
Soğuyan tepsideki bezelerin üzerine sıcak tavuk etli sos ilave edilir ve içine çekmesi için en az bir saat dinlenmeye bırakılır.
Hamur için;
5 su bardağı un
Tuz ve su.
İç Malzeme;
2 su bardağı kalın bulgur
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
4 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber.
Sosu için;
2 orta boy soğan
4 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Parçalanmış tavuk eti
2 litre su .
Hazırlanışı:
Un, su ve tuz ilavesi ile karıştırılarak yoğrulur. Bir saatlik dinlenmeye bırakılır.
Kalın tabanlı tencerede, yağda ince doğranmış soğan kavrulur, iyi yıkanmış bulgur ve pirinç, birlikte harmanlanır ve soğana ilave edilir. Kavrulduktan sonra salça eklenir. Kaynamış su pirinç ve bulgur karışımının üzerine çıkıncaya kadar ilave edilir.
Yufka açılır, 4 cmx4 cm büyüklüğünde kare şeklinde bölünür. Bir yemek kaşığı bir parça yufkaya konur ve parça bohça şeklinde kapatılır. Dibi tepside yağlanıp ters çevrilip tepsiye dizilir. Tepsi 170 derecede ısıtılmış fırına verilir. Üstü kızarana kadar pişirilir.
Sosu, ince kıyılmış soğan, yağda kavrulur, üzerine parçalanmış tavuk etleri konulup kavrulmaya devam edilir. Salça ve karabiber ilave edilir, üzerine su konularak kaynamaya bırakılır.
Soğuyan tepsideki bezelerin üzerine sıcak tavuk etli sos ilave edilir ve içine çekmesi için en az bir saat dinlenmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder