MALZEMELER
1 KASE KIRMIZI MERCİMEK,
1/2 KASE BUĞDAY DÖĞMESİ ,
1/2 KASE NOHUT,
YARIM KG AYIKLANMIŞ ISPANAK,
1 YEMEK KAŞIĞI SUMAK,
TUZ
SOSU İÇİN ;
4 KAŞIK SIVI YAĞ ,
1 KAŞIK BİBER SALÇASI ,
1 TATLI KAŞIĞI NANE ,
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER ,
3 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI ;Döğme ve nohut geceden üzerini geçecek kadar su ile ıslatılır. Ertesi gün süzülüp yıkanır. Mercimek de ilave edilip pişirilir. İnce doğranmış ıspanaklar eklenir. Bir kaşık sumak eklenir. Çorbanın rengi değişene kadar karıştırılarak pişirilir. Sıvı yağda salça, ezilmiş sarımsak,nane,pul biber kavrulur. Çorbaya eklenir.
1 KASE KIRMIZI MERCİMEK,
1/2 KASE BUĞDAY DÖĞMESİ ,
1/2 KASE NOHUT,
YARIM KG AYIKLANMIŞ ISPANAK,
1 YEMEK KAŞIĞI SUMAK,
TUZ
SOSU İÇİN ;
4 KAŞIK SIVI YAĞ ,
1 KAŞIK BİBER SALÇASI ,
1 TATLI KAŞIĞI NANE ,
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER ,
3 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI ;Döğme ve nohut geceden üzerini geçecek kadar su ile ıslatılır. Ertesi gün süzülüp yıkanır. Mercimek de ilave edilip pişirilir. İnce doğranmış ıspanaklar eklenir. Bir kaşık sumak eklenir. Çorbanın rengi değişene kadar karıştırılarak pişirilir. Sıvı yağda salça, ezilmiş sarımsak,nane,pul biber kavrulur. Çorbaya eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder