Akşam yemeklerinize sıcak ve lezzetli bir başlangıç yapmak istiyorsanız et suyuyla da tatlandıracağınız bu lezzet tam ağzınıza layık!
Malzemeler
6 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çorbanın tarifi
Pirinçleri bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Üzerine pirinçleri ekleyip kısık ateşte üç dakika kavurun. Salçayı ilave edip iki dakika daha kavurmaya devam edin. Et suyu, tuz ve karabiberi tencereye ilave edin. Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak bir taşım kaynatın.
Pirinçler yumuşadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın. Pişen çorbayı ocaktan indirip kâselere pay edin.
elmaelma.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder