28.02.2012

Krepli kanepeler

Malzemeler

1 su bardağı süt
2 yumurta
2,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Üzeri için taze kaşar, siyah zeytin, yeşil zeytin, domates, biber

Hazırlanışı

Üzeri için hazırladığınız malzemeler dışındaki tüm malzemeleri, derin bir kaba alıp çırpma teli ile çırpıp pürüzsüz bir karışım elde edin.

Isıtılmış ve az yağlanmış ve yapışmaz bir tavayı ısıtın. Bu karışımdan bir kepçe tavaya koyarak her iki tarafını kızartın.

Tüm malzeme bitene kadar bu şekilde devam edin.

Krepleri rulo şeklinde sarın ve iki parmak kalınlığında keserek parçalara böldükten sonra üzerine dilediğiniz şekilde peynir, zeytin, domates vb. bir iki kahvaltılık çeşidinden yerleştirip kürdanla tutturun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder