Kuruyemişli pilav tarifi
2’şer su bardağı pirinç ve su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı antepfıstığı
6 adet kakule, 1 çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı yerfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
TEREYAĞI ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, kakule, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip 5 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 5dakika demlendirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder