6.10.2011

Kaymaklı fıstıklı künefe tarifi

Oktay ustadan kaymaklı fıstıklı künefe tarifi
malzeme
300 Gr. Tel Kadayıf
3 Çorba K. Tereyağı

Kaymağı İçin:
2,5 Su B. Süt
3 Çorba K. İrmik

Şerbeti İçin:
2 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Su
1 Dilim Limon

Üzeri İçin:
Yeşil Fıstık

Hazırlanışı:Sevdikleriniz için doğum günü hediyesi tıklayın görün Tel kadayıfı ince bir şekilde doğruyoruz. Kaymağı için, süt ve irmiği tencerede pişiriyoruz. Tereyağını eritip kadayıfla harmanlıyoruz. Geniş bir tavanın tabanına kadayıfın yarısını koyup bastırıyoruz. Üzerine pişirdiğimiz kaymağı döküp yayıyoruz. Üzerine kadayıfın geri kalanını koyup bastırıyoruz. Üzerine tabak bastırıp önlü arkalı pişiriyoruz.

Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz. Tatlı 
fırından çıkar çıkmaz şerbetini sıcak olarak döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.

1 yorum:

  1. güzel bir tarif bulamamıştım ama bunu deneyeceğim çok güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil