Güveçte pastırmalı kurufasulye tarifi
Malzemeler
400 gram kurufasulye
50 gram pastırma
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet domates
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, pulbiber
KURUFASULYEYİ bir gece öncesinden suda bekletin. Daha sonra bol suda haşlayın ve suyunu süzün. Birtencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kurufasulye ve kabukları soyulup, küp doğranmış domatesi de tencereye ilave edin. Salça ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir taşım kaynatın.Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kurufasulyeli karışımı boşaltın. İri doğranmış pastırma, tuz ve pulbiber ekledikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
alıntı:http://www.sofra.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder