19.09.2011

Yoğurtlu maraş böreği


Malzeme listesi :
İç malzeme için; 2 su bardağı rendelenmiş peynir,  1 demet ince kıyılmış Maydanoz
Hamur için; 1,5 çay bardağı eritilmiş bitkisel margarin, 1 adet yumurta (Akı ve sarısı ayrılmış olmalı.) , Yarım limonun suyu, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 
Yapılışı:
Yoğurt, margarin, yumurta akı, tuz, limon suyu, un ve kabartma tozu derin bir karıştırma kabına aktarılır. Karışım iyice yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (Un miktarı bu kıvama uygun olarak ayarlanabilir.)
Hamur toplanıp oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp çay tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurların içlerine peynirli harçtan koyulup uçları bohça gibi yukarıya toplanır. Bohça şeklindeki börekler hafifçe uzatılıp mekik şekli verilir. İstenirse D şeklinde kapatılıp bohça şekli de verilebilir.
Börekler yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.
Börekler 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice sararıncaya kadar pişirilip çıkarılır. Sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.
sahrap soysal

Related Posts

Yoğurtlu maraş böreği
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.