YEMEK TARİFLERİ yemek tarifi yöresel yemek tarifleri pratik yemek tarifi tatlı tarif pilav tarifi
19.09.2011
Kızılcık şurubu tarifi
Malzeme listesi :
1 kg taze kızılcık meyvesi (250-300 gr kızılcık pestili de kullanabilirsiniz.), 6 su bardağı ılık su, 1 adet limonun suyu, 3 su bardağı toz şeker, 50 santim-1 metre tülbent (Kumaşçı veya tuhafiyecide bulabilirsiniz. Tel süzgeç de kullanabilirsiniz.)
Yapılışı :
Kızılcık şurubunu yapmak için taze kızılcık meyvesi kullanabileceğiniz gibi, kızılcık pestili de kullanabilirsiniz.
Ama pestil kuru bir malzeme olduğu için kullanmadan yarım saat kadar önce 3 su bardağı ılık suya koymalısınız. Kızılcık meyvelerini yıkayıp süzdükten sonra orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine limon suyu, toz şeker ve ılık suyu ilave edip orta ısılı ateşin üzerinde pişirin.
Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alın. Üzerindeki köpükleri kağıt peçete yardımıyla aldıktan sonra soğumasını bekleyin.
Tülbendi geniş bir tencereye yayın. Soğuyan kızılcık püresini azar azar koyup iyice sıkarak suyunu süzün. Elde ettiğiniz kızılcık şurubunu şişelere doldurup buzdolabına koyun.
Kalan posayı atın. Servise sunarken su ve şeker ilave edip kıvamını kontrol edin. İçine birkaç tane karanfil atarak ve soğuk olarak servise sunun.
sahrap soysal
Elifce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder