MALZEMELER:
4 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı un,
3 yumurta,
300 gram toz şeker,
50 gram kıyılmış fındık,
50 gram kıyılmış fıstık,
50 gram kakao,
1 tatlı kaşığı vanilya.,
YAPILIŞI:
Tencereye yumurta sarıları, un, şeker ve kakao konur.
•Süt azar azar ilave edilerek, karışım iyice ezilir.
•Ateşe konur. “Un çorbası” kıvamına gelinceye kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
•Yumurta akları ayrı bir kaba konur. “Kar” haline gelinceye kadar çırpılır. Sonra, 1 kepçe un çorbası ilave edilip karıştırılır. Sonra, tencereye boşaltılır.
• 1 taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
•Vanilya konulur. Sonra, biraz yüksekten kaselere boşaltılır. Buzdolabına konur.
•Soğuduktan sonra kıyılmış fındık ve fıstıkla süslenip servin yapılır.
Kaynak:yemektarifleri.tv
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder