12.08.2011

Sıkıcık tarifi yöresel (kütahya)

Malzemeler: 

1 bardak tarhana 
Yarım bardak ince bulgur 
Yarım kuru soğan 
100 gr kıyma 
Tuz, karabiber 
Yarım bardak sıcak su 
Bir kaşık salça 
Sarımsaklı yoğurt 

Hazırlanışı: 

Tarhana, bulgur, soğan rendesi, karabiber ve kıyma sıcak suyu karıştır. İyice yoğurulur. Tepsiye biraz un koyulur. Misket büyüklüğünde yuvarlanır. Una bula tencereyi. Yağı, salçayı koy. Biraz kavur ve 1 litre su koy. Kaynayınca unlanmış sıkıcıkları suya at, iyice pişince kaselere al. Sarımsaklı yoğurt ve naneli servis et. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder