Malzemeler:
Yarım kilo un
1 yumurta
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
250 gr peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
İç malzeme hariç her şeyi karıştırıp böreğimizin hamurunu yapalım. 15 dakika kadar dinlendirelim. Hamurdan küçük bezeler yapalım ve her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarını sıvı yağ ile yağladığımız üç bezeyi üst üste koyup mümkün olduğu kadar ince açalım ve yarısına iç malzemeyi koyalım. Diğer yarısını da üzerine kapayıp şekilli keselim. (Bunun için bir bardak ya da çay tabağı kullanabilirsiniz.) Daha sonar kızgın yağda kızartalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder