Nevzine tatlısı tarifi yöresel kayseri
Kayseri yöresine has bir tatlıdır nevzine tatlısı
Malzemeler :
Nevzine Tatlısı/Kayseri
5 su bardağı. un
150 gr tereyağı
1 çay b. zeytinyağı
1 p. Kabartma tozu
3 çorba k. yoğurt
3 çorba k. tahin
1 su b. ceviz
Şerbeti için:
3 su b. su
3 su b. tozşeker
1 çay b. pekmez
yapılışı
Hazırlanışı : 150 gr. yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alın. Daha sonra üzerine zeytinyağı yoğurt toz ceviz kabartma tozu yoğurt ve tahin ekleyerek karıştırın. En son unu ekleyerek kısa süre yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yayın. Üzerine çatal ile desen yaptıktan sonra 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta su şeker ve pekmez ile şerbetini hazırlayın. Pişip ilk sıcaklığı çıkan nevzinenin
Üzerine sıcak şerbetini dökerek şerbeti çekince servis yapın
alıntı:www.meleklermekani.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder