9.08.2011

Köfteli Kişnişli Ispanak

Malzemeler:
200gr yağsız dana eti kıyma
1 demet ıspanak
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:
Kıymayı yoğurma kabına koy, tuz, karabiber atıp yoğurun. Nohuttan biraz büyük yuvarlak düzgün köfteler yapıp, tabağın içinde biriktirin.
Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve süzülmesi için kenarda bekletin. Tencereye sıvıyağ koyup, üzerine dövülmüş sarımsakları atıp birkaç kez karıştırın. Kişnişi atıp bir iki kez daha karıştırıp köfteleri tencereye koy. Tencereyi hafif sallayarak köfteleri kişnişli sarımsaklı yağın içerisinde kızartın.
İncecik doğradığınız soğanları ve soyup tavla zarı formunda dilimlediğiniz domatesleri ilave edin. Ispanağı da aktarıp orta ısılı ateşte tencerenin kapağını kapatmadan kaynatın. Yapmanız gereken yemeği hiç karıştırmamaktır. 1 su bardağı suyu da (ıspanak bazen sulu çıkabilir. O zaman suyunu daha az katmanız gerekir.) ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra ocağın altını kısın.
Tencerenin kapağını kapatıp ıspanak iyice yumuşayıncaya kadar, 20-25 dakika pişirdikten sonra kırmızı pul biberi serpiştirin ve servise sunun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder